Selecteer gewenste maat

Prematuur sokjes

De gebreide prematuur sokjes van NeoKleertjes zijn gemaakt van 100% gemerceriseerd katoen van Scheepjes Catona. Dit betekent dat de sokjes een mooie glans hebben, maar ook zijdezacht aanvoelen. Voor de tere babyvoetjes is dat natuurlijk niet onbelangrijk!

Alle sokjes worden met de hand gebreid waarbij extra gelet wordt op het draagcomfort voor de kleine. Zo zijn er geen naadjes te vinden in de sokjes die de voetjes kunnen beschadigen. Het sokjes is gebreid in een ribbelsteek. Dit zorgt ervoor dat het sokje een beetje elastisch is. Dat maakt het aan- en uittrekken van het sokje wat makkelijker. Bovendien is het daarmee mogelijk om het bovenste randje van het sokje om te slaan voor een leuk effect. Elastiek of lintjes vind je niet in onze sokjes. We kiezen hiervoor omdat het het aantrekken onnodig moeilijk maakt en elastiek de kans op knellen vergroot. Kortom, de sokjes van NeoKleertjes zijn echt alleen gemaakt van katoen.

De sokjes zijn geschikt voor voetjes van 6 en 7 cm. Dit is gemeten van de hak tot de grote teen. Daarmee zijn ze geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 24 weken.

Sokjes voor prematuurtjes in vele kleurtjes

De babysokjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarbij is er altijd een bijpassend sokje te vinden voor een setje met een NeoShirtje en een broekje. Mocht de gewenste kleur niet beschikbaar zijn op de website, maar de kleur is wel beschikbaar in scheepjes Catona. Neem dan even contact met ons op! Wij zijn altijd bereid om een babysokje op maat te maken. Daar zijn doorgaans geen extra kosten aan verbonden.

Prematuur sokjes niet meer voorradig?

Is de kleur wel beschikbaar op de website, maar is de gewenste maat uitverkocht? Stuur gericht een berichtje via het contactformulier. Wanneer de betreffende kleur katoen op voorraad is, zal het sokje binnen 1-2 werkdagen geleverd kunnen worden.