Selecteer gewenste maat

Premature shirtjes

Eindelijk is het zover. Na weken, soms maanden, mag je kindje eindelijk gaan wennen aan kleertjes. Premature shirtjes met mouwen aantrekken kan dat nog lastig zijn. Ook kan je kindje nog gekoppeld zijn aan allerlei apparatuur. Bovendien wil je een kindje nog niet teveel belasten met een truitje dat over het tere hoofdje aan moet. Daarom heeft NeoKleertjes een shirtje ontwikkeld dat het aankleden en uitkleden van een prematuur kindje zo makkelijk mogelijk maakt: Couveuseshirtje. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor het kindje zelf. Dit premature shirtje is ook geschikt voor kindjes in de couveuse. Zo’n Couveuseshirtje kan dan een wereld van verschil maken. Je kindje verandert van een patiëntje naar een kindje met een eigen identiteit!

Couveuseshirtje voor prematuurtjes

Het Couveuseshirtje is zo ontwikkeld dat het niet over het hoofdje wordt aangetrokken. Ook de armpjes worden niet belast. Maak het shirtje op en vouw het open. Leg het kindje op het opengeslagen shirtje op het achterpandje. Sla het voorpandje over het buikje en maak het drukkertje aan de schouder vast. Met lusjes worden de zijkanten vastgemaakt aan een pompom.

Naast aan het aantrekken van het shirtje is er ook extra aandacht besteed aan de materialen van het Couveuseshirtje. Het shirtje is gemaakt van zachte tricot stof. Het heeft een leuk printje aan de buitenzijde en een effen kleur aan de binnenzijde. De stof is gekozen vanwege het zachte gevoel aan de gevoelige babyhuid. Ook is er extra aandacht besteed aan het gewicht van de stof, zodat het ook niet te zwaar is voor de kleinste kindjes.

Prototypes van het Couveuseshirtjes zijn in de praktijk getest door couveuse verpleegkundige op de NICU afdeling van het Radboud UMC in Nijmegen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een shirtje dat makkelijk in gebruik is, comfortabel voor het kindje is en er ook nog leuk uitziet!

Premature shirtjes: meer soorten en maten

Naast het Couveuseshirtje hebben wij ook nog een shirtje met lange mouwen en overslagshirtjes in onze collectie. Dit shirtje is bedoeld voor premature kindjes die niet meer verbonden zijn met slangetjes. De achterkant van het shirtje is helemaal open zodat aankleden makkelijk gaat. Daarna sluit je het shirtje met zacht babyklittenband op de rug van je kindje.

Het Couveuseshirtje en het gewone shirtje is verkrijgbaar in maat 38 en maat 44. Het NeoShirtje is een enkele keer ook verkrijgbaar in maat 40. Zie onze maattabel voor informatie over de juiste maat voor uw kindje. Is de goede maat of kleur niet op voorraad? Laat het weten, dan regelen we dat snel voor je.