Geurdoekjes

Geurdoekjes voor prematuur geboren baby’s worden gebruikt om het hechtingsproces tussen ouder en kind te bevorderen. Het geurdoekje draagt vader of moeder een tijdje op de borst waardoor het doekje de lichaamseigen geur opneemt. Vervolgens wordt dit geurdoekje onder het hoofdje van een prematuur kindje gelegd wanneer het nog in de couveuse ligt. Liggend in de couveuse kan het kindje zo toch de geur van vader of moeder ruiken. Het kindje zal de geur van papa of mama herkennen en zal daardoor meer ontspannen. Het geeft je kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit bevordert de groei van de baby op vele fronten. Het stimuleert de zintuigen, geur en smaak. En zeker niet onbelangrijk: Het speelt een grote rol bij de hechting tussen ouders en kind.

Prematuur geurdoekjes

Ook wanneer je prematuurtje naar huis mag, spelen geurdoekjes voor prematuurtjes nog steeds een belangrijke rol. Je kindje zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving met nieuwe geuren. Dan is een herkenbare geur in je eigen bedje van papa of mama heel fijn. Ook wanneer het kindje groter is kan een geurdoekje nog veiligheid en geborgenheid brengen als knuffeldoekje.

Hartvormig geurdoekje

NeoKleertjes maakt geurdoekjes in de vorm van een hart. Onder mama’s hart is je kindje namelijk gegroeid. In het hart van mama zal het kindje altijd blijven. Alle geurdoekjes zijn gemaakt van zachte tricot stof in een leuk printje aan beide zijde.

Is het gewenste printje uitverkocht in de webwinkel of heb je specifieke wensen? Stuur dan een berichtje via onze contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de persoonlijke wensen te bespreken. Levertijd in overleg.