Couveusedekentjes

In de couveuse wordt doorgaans geen dekentje gebruikt. Het kindje heeft enkel een luier aan in de couveuse. Voor verpleegkundigen en artsen is het namelijk belangrijk dat zij in één oogopslag het kindje kunnen observeren. Zo is de ademhaling goed zichtbaar wanneer het buikje bloot is. Ook mag er geen belemmering zijn voor lijnen van de apparatuur die alle functies van het lichaam monitoren.

In een eigen bedje slapen met je eigen Couveusedekentjes

Maar als die couveuse tijd voorbij is en je kindje in een echt bedje verder mag groeien, dan zijn eigen prematuur kleertjes en een eigen couveusedekentjes wel mogelijk. Als het kindje goed is gegroeid en mee naar huis mag, gaat het dekentje natuurlijk ook mee. Naar huis mogen is een groot feest! Toch is dat zowel voor ouders als het kindje even wennen. Geen hulp en ondersteuning meer voor de ouders van de vertrouwde mensen in het ziekenhuis. Het kindje moet wennen aan andere geluiden, broertjes en/of zusjes, een eigen bedje of wiegje. Dan is het fijn om een dekentje bij je te hebben dat zo vertrouwd is. Naast een slaapdekentje, kan het dekentje ook gebruikt worden als knuffeldoekje wanneer je kindje wat ouder is. Daarmee herinnert het dekentje je aan alle mooie momenten uit de tijd in het ziekenhuis en daarna.

NeoKleertjes maakt couveusedekentjes met een afmeting van 45×30 cm. Alle dekentjes zijn aan de binnenzijde gevoerd met zachte tricot stof in een effen kleur. De buitenzijde is gemaakt van katoen of zachte tricot stof met een leuk printje. Zo is er voor elke babykamer een leuk printje te vinden in onze webwinkel.

Is het gewenste printje uitverkocht in de webwinkel of heb je specifieke wensen? Stuur dan een berichtje via onze contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de persoonlijke wensen te bespreken. Levertijd in overleg.