Hier vindt u alle informatie over het wasvoorschrift voor prematuur kleding en de stoffen die NeoKleertjes gebruikt voor deze kleertjes.

Stoffen voor prematuur kleertjes

We gebruiken enkel de meest zachte stoffen voor onze prematuur kleding. Alle kleertjes worden gemaakt van tricot dat voor 95% bestaat uit katoen en voor 5% uit lycra. Alle stoffen hebben het Oeko Tex standaard 100 keurmerk. Daardoor is het een beetje elastisch. Dit keurmerk ziet toe op het vermijden van schadelijke stoffen bij de productie van de stoffen. Daarmee is onze prematuur babykleding zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid.

Voordat we aan de slag gaan met de naaimachine wassen we onze stoffen. Alle stoffen worden gewassen op 60 graden met een neutraal wasmiddel zonder bleek. Dit doen we om krimpen te voorkomen. Het gebruik van wasverzachter wordt ten strengste afgeraden, omdat dit de babyhuid kan irriteren.

Wasvoorschrift prematuur kleding

Alle premature kleertjes van NeoKleertjes kunnen gewassen worden op 60 graden. Dit is in overeenstemming met de NICU en neonatologie richtlijnen. In deze richtlijnen staat dat premature kleding op 60 graden gewassen moet worden. Dit is nodig vanwege hygiëne maatregelen.

Wasmiddel

Gebruik bij het wassen geen wasverzachter, maar enkel een neutraal wasmiddel. Belangrijk is dat het pH neutraal is en geen bleekmiddel of parfum bevat. De baby’s huid is namelijk na de geboorte nog niet helemaal ontwikkeld en dunner dan een volwassen huid. Hierdoor is de huid van je baby gevoeliger voor irritaties en bacteriën.

Nog een extra wastip: Doe een klein scheutje witte azijn (geen schoonmaak azijn) in het wasverzachterbakje. Hiermee spoel je namelijk alle zeepresten uit je was en bovendien is het ook nog goed voor je wasmachine.

Drogen

Het is niet aan te raden om de kleding na het wassen vervolgens in de wasmachine te drogen. Daardoor kunnen de premature kleertjes krimpen. Hang de kleertjes op een wasrek en laat het aan de lucht drogen.

Om er zeker van te zijn dat alle bacteriën gedood zijn, kun je de babykleertjes nog strijken. Om de kleertjes mooi te houden is het wel belangrijk om ze binnenstebuiten te strijken of om een theedoek te gebruiken.

Prematuur sokjes

De sokjes van NeoKleertjes zijn gemaakt van Scheepjes Catona. Dat is 100% katoen. Voor de sokjes geldt dat je ze beter op maximaal 40 graden kunt wassen met een pH-neutraal wasmiddel zonder bleek of parfum. Gebruik hierbij ook geen wasverzachter en laat ze aan de lucht drogen.