Toont alle 2 resultaten

Boeken over prematuur geboorte

Bij NeoKleertjes vind je een kleine selectie aan boeken die speciaal geschreven zijn voor ouders van een prematuur of dysmatuur kindje: het grote kleine babyboek en muisje in een glazen huisje: een prematuur zusje. Beide boekjes zijn geschreven door een moeder van een prematuur kindje. Allebei leuk als prematuur kraamcadeau voor ouders van een te vroeg geboren baby.

Het grote kleine babyboek

Het grote kleine babyboek is een invulboek speciaal gemaakt voor prematuur en/of dysmatuur geboren baby’s. Het is naast een ‘normaal’ babyboek, ook een weekdagboek. Deze begint vanaf zwangerschapsweek 24 en is specifiek voor in het ziekenhuis en later voor thuis. Een prachtig naslagwerk voor o.a. alle bijzondere ‘eerste keertjes’, verhuizingen naar verschillende ziekenhuisafdelingen en nog veel meer mijlpalen die uniek zijn in het leven van een te vroeg en/of te licht geboren baby. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor extra notities, bijzondere verhaaltjes en foto’s. Voor de familie en vrienden van de kersverse papa en mama is het vaak ook erg moeilijk om een geschikt kraamcadeau te vinden, dit boek leent zich hier perfect voor.

Muisje in een glazen huisje: een prematuur zusje

Muisje in een glazen huisje – een prematuur zusje is een boekje speciaal geschreven voor broertjes en zusjes van een prematuur geboren baby. Een prematuur broertje of een prematuur zusje, wat is dat? Soms valt dit moeilijk uit te leggen aan kleine kinderen.

Dit boekje gaat over Mila die een te vroeg geboren zusje krijgt. Haar zusje moet nog in het ziekenhuis blijven en ligt daar in een glazen huisje. Er wordt op een ontzettend makkelijke maar mooie manier uitgelegd wat er met haar zusje aan de hand is. Daardoor kunnen ook de allerkleinste dit makkelijk begrijpen. Het is een ideaal hulpmiddel om de situatie aan kleine kinderen uit te leggen. Het boekje is geschreven door Chrisja, moeder van Mila en ervaringsdeskundige als mama van een prematuur kindje.

Volg ons ook op Instagram NeoKleertjes om op de hoogte te blijven van leuke acties!