Mijn naam is Ellen Louis, getrouwd, woonachtig in Nijmegen Lent en moeder van 3 volwassen kinderen. De wens om ooit iets voor mijzelf te beginnen bestaat al lange tijd, maar stond lange tijd in de ijskast. Door de vroeggeboorte van een neefje van een goede collega kwam deze wens echter in een stroomversnelling. Op haar vraag of ik met een naaimachine overweg kon en kleding kon naaien voor haar prematuur geboren neefje heb ik meteen Ja gezegd. In mei 2021 was NeoKleertjes voor premature kleertjes daarmee een feit.

Inmiddels is NeoKleertjes als een heus familiebedrijf. Samen met mijn inmiddels 91 jarige moeder ontwerp en naai ik kleding voor NeoKleertjes. Mijn dochter verzorgt onze social media en website.

Met veel plezier run ik nu bijna 2 jaar NeoKleertjes. Een uit de hand gelopen hobby waar ik ontzettend veel energie van krijg. Dat komt vooral door de mooie en bijzondere verhalen die ik dagelijks te horen krijg. Van een vader die me in tranen opbelt omdat hij eindelijk iemand heeft gevonden die passende premature kleertjes voor zijn te vroeg geboren kindje kan maken, tot moeder die weten dat hun kindje binnenkort zal komen te overlijden. Dat levert emotionele en mooie gesprekken op. Die momenten zorgen ervoor dat ik elke dag weer achter de naaimachine kruip om alle mooie kleertjes voor onze allerkleinsten te maken.

Wat doet NeoKleertjes?

NeoKleertjes is een webwinkel met prematuur kleding en dysmatuur kleding speciaal gemaakt voor vroeggeboren (prematuur) baby’s en baby’s met een laag geboortegewicht (dysmatuur). Comfort en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Alle kleertjes die wij verkopen zijn daarom met de hand gemaakt in ons atelier. NeoKleertjes maakt alle kleertjes van zachte tricotstof. Bovendien maken wij onze kleding van dubbele stof zodat er nergens naadjes irriteren of schuren op de tere babyhuid. Ook houden wij rekening met het gemak bij het aan- en uitkleden van de kleertjes. Je vindt bij ons geen logo van NeoKleertjes op de kleding omdat we dit niet mooi vinden. Je kindje is immers geen uithangbord van ons merk. Goede kwaliteit verkoopt namelijk vanzelf hebben we gemerkt.

Prematuur kleertjes voor couveusekindjes

Wanneer een baby in de couveuse ligt, dan heeft het doorgaans alleen een mutsje op. NeoKleertjes maakt speciale mutsjes voor wanneer je kindje in de couveuse ligt. Deze mutsjes zijn verkrijgbaar in kleine maatjes 30 en 34. Daarmee zijn ze geschikt voor kindjes die geboren zijn bij 24 tot 28 weken of met een gewicht van minder dan 1000 gram. Premature en dysmature kindjes in een couveuse mogen tegenwoordig in sommige gevallen wel kleertjes aan. Daarom maken we tegenwoordig ook hele setjes prematuur kleding in maat 30 en 34. Ook is het mogelijk om een geurdoekje naast het hoofd van het kindje te leggen. Deze doekjes zijn bedoeld om de lichaamsgeur van de ouders te binden en daarmee de geur over te dragen aan het kindje. Dit geeft rust aan de baby. Ook is een couveusedekentje handig om het kindje warm toe te dekken.

Als ouder van een prematuur of dysmatuur kindje mag je vaak wel buidelen om contact met je kindje te maken. Buidelen bekent het kindje op de ontblote borst van papa of mama neerleggen. Om het kindje en jezelf warm te houden kun je een omslagdoek of capeje gebruiken.

Meer informatie over dysmatuur en prematuur geboren kinderen is te vinden in onze blogs of op https://www.care4neo.nl/

Premature kleertjes voor na de couveusetijd

Na de couveusetijd, als het kindje in een bedje mag liggen, kan het kindje langzaam gaan wennen aan kleertjes. Speciaal voor NeoKleertjes hebben wij een shirtje ontwikkeld dat helemaal opgeslagen kan worden, zodat aan- en uitkleden weinig moeite kost. Het voor- en achterpandje van dit shirtje, Couveuseshirtje, zit met slecht één schouder aan elkaar genaaid. U slaat het shirtje open en legt de baby op het achterpandje. Vervolgens legt u het voorpandje over het buikje van de baby en sluit de andere schouder met plastic drukkertjes. De zijkanten van het shirtje sluit met een lusje en pompom. Het shirtje is beschikbaar in maat 38 en 44.
Er rusten auteursrechten op het Couveuseshirtje. Daarom mag op geen enkele wijze zonder medeweten van de ontwerper gebruik gemaakt worden van dit patroon.

Prematuur kleding maten

Naast het Couveuseshirtje maakt NeoKleertjes ook overslagshirtjes, leggings, harembroekjes, rompertjes, sokjes en dekentjes. In welke maten zijn de kleertjes beschikbaar? Voor de prematuur kledingsetjes geldt dat maat 30 en 34 op aanvraag is. De levertijd hiervan is ongeveer 1-2 werkdagen bovenop de normale verzendtijd.

  1. Mutsjes: maat 30, maat 34, maat 38 en maat 44
  2. Harembroekjes: maat 30, maat 34, maat 38 en maat 44
  3. Leggings: maat 30, maat 34, maat 38 en maat 44
  4. Overslagshirtje: maat 30, maat 34, maat 38 en maat 44
  5. Rompertjes: maat 38 en maat 44
  6. Sokjes: maat 6 en maat 7

Heb je speciale wensen of is de gewenste maat niet meer beschikbaar in onze webwinkel? Neem dan even contact via ons contactformulier. Wellicht kunnen we tegemoet komen aan uw wens.

Wil je op de hoogte blijven van leuke acties? Volg ons dan op Instagram