Mijn naam is Ellen Louis, getrouwd, woonachtig in Nijmegen Lent en moeder van 3 volwassen kinderen. De wens om ooit iets voor mijzelf te beginnen bestaat al lange tijd, maar stond lange tijd in de ijskast. Door de vroeggeboorte van een neefje van een goede collega kwam deze wens echter in een stroomversnelling. Op haar vraag of ik met een naaimachine overweg kon en kleding kon naaien voor haar prematuur geboren neefje heb ik meteen Ja gezegd. In mei 2021 was NeoKleertjes voor premature kleertjes daarmee een feit.

Inmiddels is NeoKleertjes als een heus familiebedrijf. Samen met mijn inmiddels 90 jarige moeder ontwerp en naai ik kleding voor NeoKleertjes. Mijn dochter verzorgt onze social media en website.

Wat doet NeoKleertjes?

NeoKleertjes is een webwinkel met prematuur kleding en dysmatuur kleding speciaal gemaakt voor vroeggeboren (prematuur) baby’s en baby’s met een laag geboortegewicht (dysmatuur). Comfort en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Alle kleertjes die wij verkopen zijn daarom met de hand gemaakt in ons atelier. NeoKleertjes maakt alle kleertjes van zachte tricotstof. Bovendien maken wij onze kleding van dubbele stof zodat er nergens naadjes irriteren of schuren op de tere babyhuid. Ook houden wij rekening met het gemak bij het aan- en uitkleden van de kleertjes. Je vindt bij ons geen logo van NeoKleertjes op de kleding omdat we dit niet mooi vinden. Je kindje is immers geen uithangbord van ons merk. Goede kwaliteit verkoopt namelijk vanzelf hebben we gemerkt.

Prematuur kleertjes voor couveusekindjes

Wanneer een baby in de couveuse ligt, dan heeft het doorgaans alleen een mutsje op. NeoKleertjes maakt speciale mutsjes voor wanneer je kindje in de couveuse ligt. Deze mutsjes zijn verkrijgbaar in kleine maatjes 30 en 34. Daarmee zijn ze geschikt voor kindjes die geboren zijn bij 24 tot 28 weken of met een gewicht van minder dan 1000 gram. Premature en dysmature kindjes in een couveuse hebben eigenlijk nooit andere kleertjes aan. Wel is het mogelijk om een geurdoekje naast het hoofd van het kindje te leggen. Deze doekjes zijn bedoeld om de lichaamsgeur van de ouders te binden en daarmee de geur over te dragen aan het kindje. Dit geeft rust aan de baby. Ook is een couveusedekentje handig om het kindje warm toe te dekken.

Als ouder van een prematuur of dysmatuur kindje mag je vaak wel buidelen om contact met je kindje te maken. Buidelen bekent het kindje op de ontblote borst van papa of mama neerleggen. Om het kindje en jezelf warm te houden kun je een omslagdoek of capeje gebruiken.

Meer informatie over dysmatuur en prematuur geboren kinderen is te vinden op https://www.care4neo.nl/

Premature kleertjes voor na de couveusetijd

Na de couveusetijd, als het kindje in een bedje mag liggen, kan het kindje langzaam gaan wennen aan kleertjes. Speciaal voor NeoKleertjes hebben wij een shirtje ontwikkeld dat helemaal opgeslagen kan worden, zodat aan- en uitkleden weinig moeite kost. Het voor- en achterpandje van dit shirtje, Couveuseshirtje, zit met slecht één schouder aan elkaar genaaid. U slaat het shirtje open en legt de baby op het achterpandje. Vervolgens legt u het voorpandje over het buikje van de baby en sluit de andere schouder met plastic drukkertjes. De zijkanten van het shirtje sluit met een lusje en pompom. Het shirtje is beschikbaar in maat 38 en 44.
Er rusten auteursrechten op het Couveuseshirtje. Daarom mag op geen enkele wijze zonder medeweten van de ontwerper gebruik gemaakt worden van dit patroon.

Prematuur kleding maten

Naast het Couveuseshirtje maakt NeoKleertjes ook shirtjes, overslagshirtjes, leggings, harembroekjes, rompertjes, sokjes en dekentjes. In welke maten zijn de kleertjes beschikbaar?

  1. Mutsjes: maat 30, maat 34, maat 38 en maat 44
  2. Harembroekjes: maat 38 en maat 44
  3. Leggings: maat 38 en maat 44
  4. Couveuseshirtje: maat 38, maat 40 (zolang de voorraad strekt) en maat 44
  5. Overslagshirtje: maat 38 en maat 44
  6. Shirtje: maat 38 en maat 44
  7. Sokjes: maat 6 en maat 7
  8. Setje mutsje en sokjes: maat 30 en 6, maat 34 en 6, maat 34 en 7, maat 38 en 7
  9. Setje compleet: maat 38 en 7, maat 44 en 7

Heb je speciale wensen of is de gewenste maat niet meer beschikbaar in onze webwinkel? Neem dan even contact via ons contactformulier. Wellicht kunnen we tegemoet komen aan uw wens.

Wil je op de hoogte blijven van leuke acties? Volg ons dan op Instagram